Εδώ και δύο χρόνια, από την αρχή της πανδημίας, η υπεύθυνη κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει ακριβή στοιχεία  για το πόσες ΜΕΘ έχει η χώρα, που είναι, και αν είναι κατειλημμένες. Το ΕΣΥ στενάζει και η δυσαρέσκεια των πολιτών, φυσιολογικά, φουντώνει.

Το συνδικαλιστικό όργανο των υγειονομικών, διά του εκπροσώπου του, βάζει φωτιά στα τόπια καθώς φαίνεται να δηλώνει ότι υπάρχουν ΜΕΘ διαθέσιμες αλλά κρατούνται «ρεζερβέ» για πολιτικούς, επιχειρηματίες, μητροπολίτες, όχι όμως για εσάς και για εμάς, την πλέμπα δηλαδή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει μετ΄ επιτάσεως, και σωστά, ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα.

Και εκεί ξεκινούν τα φαιδρά. Ο αρμόδιος τομεάρχης υγείας δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, μάλλον χολωμένος από την ενεργοποίηση και προβολή του καθηγητή αιματολογίας από την πόλη του φωτός (λέω εγώ τώρα)! Μετά, κατόπιν πιέσεων, είπε ότι εννοούσε ότι δεν το πίστευε γιατί του φαινόταν αδιανόητο (τέτοια αθωότητα) και, κερασάκι στην τούρτα, υποβάλλει και επίκαιρη σχετική ερώτηση στον υπουργό υγείας για ξεκάρφωμα.

Αλλά υπάρχει και δεύτερο αυτογκόλ. Κάπου, κάπως, έτσι χωρίς ουσιαστικό λόγο, επιτέθηκε ο πρώην υπουργός παιδείας στην εφημερίδα της παράταξής του για τυμβωρυχία, καθώς αναφέρεται στο μεγάλο αριθμό νεκρών της πανδημίας στον αντιπολιτευτικό της λόγο. Και ο διευθυντής της εφημερίδας του απάντησε από τις στήλες της. Και ίσως ο πρώην υπουργός να ανταπάντησε. Τι να σας πω, πιθανόν να έχω χάσει επεισόδια.

Όλο αυτό για νέα αρχή δεν κάνει. Μάλλον σε εμμονή στη στασιμότητα φέρνει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10, και περάστε με τον κηδεμόνα σας.

 

12.12.2021

Homo Politica

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here