Γεια σας, φίλες μου και φίλοι!
Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο «Άμνετ» της Μάγκι Ο’Φάρελ, ένα ιστορικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο για τον Σαίξπηρ. Είναι ένα βιβλίο για τη γυναίκα του την Αγκνες και τον γιο του Άμνετ. Το όνομα του βάρδου δεν αναφέρεται στο βιβλίο, ούτε καν το μικρό. Ούτε όταν η συγγραφέας μάς ξεκαθαρίζει με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι πρόκειται γι’ αυτόν στην ιστορική σημείωση στην αρχή του βιβλίου. Και κάνει πολύ καλά. Διαφορετικά θα γινόταν άλλο ένα βιβλίο για τον Σαίξπηρ από τα εκατοντάδες που έχουν γραφτεί. Το όνομά του, έστω και το μικρό, θα βάραινε την αφήγηση. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωνόταν αναγκαστικά σ’ αυτόν και θα χάναμε όλες τις άλλες υπέροχες ιστορίες.
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η περιγραφή του ταξιδιού του ιού της πανούκλας από την Αφρική στην Ευρώπη. Κάπως έτσι ταξιδεύουν και σήμερα οι ιοί, απλά τώρα μπορούν να πάρουν και το αεροπλάνο.
Χαίρομαι που το βιβλίο αναφέρεται στον «Άμλετ». Μου δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξω την τραγωδία από άλλη οπτική γωνία την επόμενη φορά που θα τη δω.
Η συγγραφέας έκανε την έρευνά της, αλλά δηλώνει ότι μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι μυθοπλασία. Κι όμως, μου φαίνονται όλα τόσο αληθινά. Θα μπορούσα να τα πιστέψω όλα μέχρι και την τελευταία τελεία.
Ακολουθήστε με στο Instagram για βιβλιοπαρουσιάσεις και διαγωνισμούς!
Βιβλιοφιλικά,
Silverchild

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here