Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια διασκευή του διάσημου «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ για παιδιά 8 ετών κι άνω, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η διασκευή έγινε από την Ελίζα Ματζόλι κι η υπέροχη εικονογράφηση είναι του Ρομπέρτο Βετράνο. Η εξαιρετική, δε, μετάφραση της Σοφίας Γρηγορίου.
Ο Ισμαήλ από τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να δουλέψει κι επειδή του αρέσει η θάλασσα, αποφασίζει να μπαρκάρει μ’ ένα φαλαινοθηρικό. Για να βρει καράβι, πρέπει να πάει στο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Στο δρόμο μέχρι εκεί κάνει φίλο του έναν αυτόχθονα Αμερικανό καμακωτή φαλαινών, που αναζητά κι εκείνος πλοίο για να δουλέψει.
Όταν φτάνουν στο Ναντάκετ, βρίσκουν εύκολα πλοίο, το Πίκουοντ, και προσλαμβάνονται. Γνωρίζουν αμέσως τον πλοίαρχο και τους υποπλοιάρχους, ο καπετάνιος, όμως, παραμένει μυστήριο. Μαθαίνουν ότι έχει χάσει το πόδι του από μια φάλαινα. Όταν τελικά τον γνωρίζουν, καταλαβαίνουν ότι δε θα σταματήσει πουθενά μέχρι να λάβει εκδίκηση από το ζώο. 
Το βιβλίο φέρνει τα παιδιά σ’ επαφή μ’ ένα επάγγελμα του παρελθόντος, την φαλαινοθηρία και δεν παραλείπει να τους μεταδώσει φιλοζωϊκά μηνύματα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here