ο επιτελικό κράτος (ξανα)βγάζει διάγγελμα, και γελάει κάθε πικραμένος.

Πάμε λοιπόν. Ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων μας είπε:

Ότι «η εισβολή της Ρωσίας … ανοίγει το δρόμο στην αμφισβήτηση των συνόρων», προφανώς στην Κύπρος 1974 και στη Γιουγκοσλαβία 1999 δεν άλλαξαν τα σύνορα και η Κερύνεια διοικείται από την κυπριακή κυβέρνηση και η Πρίστινα από τη σερβική.

Ότι « ο κόσμος βιώνει τη βαθύτερη γεωπολιτική κρίση εδώ και 8 δεκαετίες», δηλαδή  οι πόλεμοι στην Κορέα, Βιετνάμ, Μέση Ανατολή, Ιράκ – Ιράν, Αφγανιστάν, Καμπότζη, Ινδία – Πακιστάν, Υεμένη κλπ με εκατοντάδες φορές περισσότερους  (ο καθένας) νεκρούς, τραυματίες και πρόσφυγες, ήταν σχολικές εκδρομές.

Ότι «η περιπέτεια αυτή έχει συνέπειες, τις βλέπουμε στις τιμές του ρεύματος» μόνο που οι τιμές ρεύματος έχουν εκτοξευθεί από το Σεπτέμβριο (αλλιώς για ποιό λόγο έδωσε παροχές στη ΔΕΘ;) και η χώρα που έχει την διακυβέρνησή της είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση των τιμών ενέργειας.

Ότι εγκρίνει «τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών ενισχύσεων» με  το παπατζιλίκι να σπάει το κοντέρ, και εξηγούμαι. Το λίτρο βενζίνης πήγε από 1,5 στα 2,1 ευρώ. Ο φόρος(2/3 τιμής) ανέβηκε από 1 ευρώ το λίτρο στα 1,4. +40%. Ο πρωθυπουργός  περιορίζει κατά 1/2 την αύξηση του φόρου για λίγους μήνες και μόνο για 60 λίτρα. Παροχές παίρνετε εσείς; Τριπλούς φόρους σας παίρνω εγώ.

Ότι «οι εταιρίες με υπερκέρδη να αναλάβουν μερίδιο του κόστους». Μα υπάρχουν υπερκέρδη στον καπιταλισμό, στην ελεύθερη αγορά; Δεν τα ρυθμίζει όλα το αόρατο χέρι; Πως του ήρθαν αυτά τα κομουνιστικά στο μυαλό; Τι του μάθανε στο Κολάμπια;

Ότι «τα μέτρα πλαισιώνονται από το νέο χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ» που όμως παρέλειψε να πει ότι αφορούν κάτω από το 1% του πληθυσμού.

Και τέλος το τιτανοτεράστιο, αυτό που είπε ότι αποκαλεί ο ίδιος, για να μην του πάρει κανείς άλλος την πατρότητα της ρήσης «μέτρα μετρημένα στο μέτρο … ».  Πάω να ακούσω αντιπρόεδρο Εδεσσαϊκού, περισσότερο νόημα βγάζει.

ΒΑΘΜΟΣ: 3,5/10. Το κουλούρι αποφεύγεται γιατί σε κάποιους/ες ανέραστους/ες ΔΑΠίτες/ίτισες άρεσε το αξύριστο λουκ με την σπασμένη εκφορά του λόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here