Ο Υμηττός βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων.
Στο πλαίσιο της προτεινόμενης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Προστασίας Ορεινού Όγκου Υμηττού (ΣΜΠΕ) για το επικείμενο Προεδρικό Διάταγμα, υπάρχει πλήθος ρυθμίσεων ή παραλείψεων με βλαπτικές συνέπειες για το βουνό.
Ανάμεσα σε αυτές, είναι δύο που αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή μας.
  • Η επέκταση του υφιστάμενου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Αργυρούπολης-Ηλιούπολης των 150KV με την περαιτέρω κατασκευή της «πλευράς» των 400KV, σε αντίθεση εκτός των άλλων και με αποφάσεις του Συμβούλιου της Επικρατείας και του Εφετείου Αθηνών.
  • Η δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου στον ίδιο χώρο.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
να αντισταθούμε σε σχέδια που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω καταστροφή του ενιαίου οικοσυστήματος του Υμηττού.
ΖΗΤΑΜΕ
  • Την απομάκρυνση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Αργυρούπολης-Ηλιούπολης του ΑΔΜΗΕ από τον Υμηττό
  • Τη δημιουργία σύγχρονου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου που θα περιλαμβάνει και Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Οστών Νεκρών, σε έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
  • Να μην προωθηθεί προς έκδοση το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού που προτείνεται από την ως άνω ΣΜΠΕ και να γίνει εκ νέου επεξεργασία της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους στόχους που έθετε το Π.Δ. του 2011 για το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ/ΥΜΗΤΤΟΣ 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here