Τις τρεις τελευταίες μέρες γίναμε για μια ακόμα φορά (είχαν προηγηθεί οι φωτιές το Καλοκαίρι, η Μήδεια, δύο – τρεις πλημμύρες, ένας σεισμός στην Κρήτη, η αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης και τόσα άλλα…) μάρτυρες, και με αφορμή τη σφδρή χιονόπτωση με την ονομασία Ελπίδα, του τι δεν πρέπει να είναι οι πολιτικοί σε μια ευνομούμενη πολιτεία σήμερα καθώς διανύουμε τον 21ο αιώνα σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας.

Πρώτον, δεν πρέπει να είναι Ανίκανοι, και αυτοί που μας κυβερνούν μέσα από το πολλά υποσχόμενο “επιτελικό” κράτος, μέσα από το καινούργιο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής προστασίας με μεταγραφή από την Κύπρο (επιτυχημένος Στυλιανίδης), σήμερα, είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι ανίκανοι, άχρηστοι, ανίδεοι.

Δεύτερον, οι πολιτικοί δεν πρέπει να είναι Κομπορρήμονες, δηλαδή να καυχιόνται ότι όλα τα έκαναν καλά, σωστά και δυστυχώς κάποιοι άλλοι φταίνε, η Αττική Οδός, ακόμα και οι πολίτες. Μετά την αρχική αναζήτησή τους – αφού όλοι είχαν λουφάξει και κρυφτεί- βγήκαν από το καβούκι τους να μας πουν ότι “η Αττική Οδός ευθύνεται για το χάλι”, ότι “πήρε τα μαθήματα από τη Μήδεια ο κρατικός μηχανισμός” (σημ. δηλαδή εάν δεν τα έπαιρνε τι θα γινόταν;), μας είπε ο άρχοντας, ευχαριστίες μοίραζε στους δημοτικούς υπαλλήλους και στους εθελοντές που κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους την πρώτη μέρα ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης μέσα από βίντεο, μετά βέβαια χάθηκε από προσώπου γης, ο άλλος, ο δήμαρχος της πρώτης πόλης είναι ακόμα εξαφανισμένος και τον ψάχνουμε, ο άλλος ο περιφερειάρχης ντε, ενώ παρουσίαζε τα θηρία-μηχανήματα που θα αντιμετώπιζαν την Ελπίδα τρεις μέρες πριν, τελικά τα έφαγε η μαρμάγκα και μαζί με αυτά και αυτόν.

Τρίτον που δεν πρέπει να είναι οι πολιτικοί σήμερα, να είναι Ανεύθυνοι και αυτοί που κυβερνούν σε όλα τα επίπεδα είναι ο ορισμός της ανευθυνότητας, ούτε την πολιτική ούτε την ηθική ευθύνη τελικά ανέλαβαν. Χρειάζεται να έχουν το σθένος, με παρρησία να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, να λένε ειλικρινά και δημόσια ότι φταίξαμε, κάτι δεν κάναμε καλά και ενδεχομένως για λόγους ευθιξίας να παραιτούνται. Για αυτούς όμως πάντα οι άλλοι φταίνε, η Αττική Οδός, οι μετεωρολόγοι που δεν πρόβλεψαν σωστά, οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους την ίδια στιγμή, ακόμα και όσοι δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού ειπώθηκε ότι πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο, αχ αυτή η ατομική ευθύνη. Τέλος η λογική τα πάντα στους ιδιώτες αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες ιδίως στις δύσκολες στιγμές.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς της πολιτείας όλοι οι δρόμοι κλεισμένοι, χιλιάδες αποκλεισμένοι, χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, ένα επιτελικό κράτος τρύπιο σε όλες του τις εκδοχές και τις εκφάνσεις.

Μόνη λύση για την πολιτεία η αργία. Ήρθε η ώρα, νομίζω και χωρίς χρονοτριβή να τους δώσουμε μόνιμη αργία, αλλά αυτή τη φορά για το σπίτι τους !!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here