Λένε οι επιστήμονες (δεν μιλάμε προφανώς για τους σφογγοκωλάριους της γνωστής επιτροπής λοιμοξιολόγων) ότι ο ιός δεν έχει ευφυΐα και μάλλον κάτι ξέρουν.

Αφού ισχύει λοιπόν αυτό, οι χώρες στις οποίες ο ιός παρουσιάζει εκ νέου ραγδαία εξάπλωση διοικούνται από κυβερνήσεις που έχουν λιγότερη ευφυΐα από τον ιό (που όπως είπαμε δεν έχει).

Και που συμβαίνει αυτό;

Μα στις χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου.

Και ποια χώρα, από αυτές, είναι στην χειρότερη θέση τους τελευταίους (πολλούς) μήνες;

Σωστά μαντέψατε. Αυτή που κατοικούμε.

Η κυβέρνηση αυτής της χώρας σκέφθηκε (sic)  ότι με την πανδημία στα κόκκινα, πρέπει να λάβει μέτρα. Εύγε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Και πήρε μέτρα. Αλλά για πότε;

Next year! Η πανδημία θα κάνει πάρτι για μία εβδομάδα ακόμα.

Και τι μέτρα πήρε;

Για τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ και τα ξενύχτια που έχουν κλείσει και τα καλύτερα τα σπίτια κατά το άσμα του μακαρίτη. Α μην ξεχάσω, και για τα γήπεδα όπου η Ελλάδα αναστενάζει κατά το άσμα του μη μακαρίτη.

Λες και οι Έλληνες το μόνο που κάνουν είναι να ξελαρυγγίαζονται στα γήπεδα, να παρτάρουν, να ξενυχτάνε να τρώνε, να πίνουν και λογαριασμό να μην δίνουν. Να μην ξεχάσω: να πηγαίνουν και για long weekends στα χειμερινά resort και ski centers. Κατά την κυβέρνηση δεν δουλεύουν, δεν σπουδάζουν, δεν μορφώνονται, δεν αρρωσταίνουν.

Μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ; Όχι

Μέτρα για σχολεία; Όχι

Μέτρα για ΑΕΙ; Όχι

Μέτρα για ΜΜΜ; Όχι

Μέτρα για Super Market; Ουσιαστικά όχι. Η χρήση μάσκας ΚΝ95, θα έπρεπε να είναι δεδομένη από την έναρξη της πανδημίας. Αλλά ξέχασα: ο Σωτήρης την είχε εξοβελίσει την μάσκα αρχικώς, καθώς, ίσως, δεν είχαν προς διάθεση οι ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές των απ΄ ευθείας αναθέσεων βρε κουτά, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας (μας ή τους;)

Μέτρα για εργασιακούς χώρους; Ουσιαστικά όχι. Το μέχρι 50% τηλεεργασία σημαίνει από 0 μέχρι 50% στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων, άρα κυβερνητικό μέτρο δεν το λες. Όσο για το δημόσιο, το 50% ισχύει έτσι κι αλλιώς αν συνυπολογιστούν οι «ολιγοώρες άδειες», οι «ασθένειες», οι  «αιμοδοτικές» κλπ. κλπ. Οπότε ,μηδέν εις το πηλίκον.

Τώρα αν αυτό αποτελεί επιτελικό κράτος … δεν μεταδίδω άλλο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0/10, Και πάλι καλά για το επιτελικό κράτος, δεν υπάρχουν αρνητικοί βαθμοί στην κλίμακα.

Homo Politica

28/12/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here