Ακούμε συνέχεια ότι η Διεθνής Κοινότητα είναι εναντίον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και η στάση αυτή είναι, σύμφωνα με τη στήλη, σωστή και δίκαιη. Φάνηκε άλλωστε στην ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που με ψήφισμα “απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας”. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 141 χώρες να ψηφίζουν υπέρ, 5 κατά και 35 να δηλώνουν αποχή, από τα 193 μέλη.

Ταυτόχρονα όμως, ο Κόσμος δεν ακολουθεί καθόλου τις δυτικές χώρες στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Καταλαβαίνει πολύ καλά την υποκρισία, τον υπολογισμό και τον ρατσισμό των δυτικών.

Πως να ξεχάσει το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη (από τα πρόσφατα), την Κύπρο, την Παλαιστίνη, τη Γρενάδα, το Βιετνάμ, τη Νότιο Αφρική του “απαρτχάιντ”(από τα λιγότερο πρόσφατα) και τα Γερμανικά “Β και Γ Ράιχ”, το Βελγικό “Κονγκό”, την Ισπανική “Λατινική Αμερική”, την Ιταλική “Αβησσυνία”, το Γαλλικό “Σαχέλ” και “Ινδοκίνα”, την Ολλανδική “Ινδονησία”, την Ιαπωνική “Κορέα” την Βρετανική “Ινδία”, “Κίνα” και “Ιρλανδία”, το Αυστραλιανό “ξεκλήρισμα των Αβορίγινων”, τη Νεοζηλανδική “εξολόθρευση των Μαορί” και την Αμερικανική και Καναδική “σφαγή 20 εκατομμυρίων Ινδιάνων” (από τα παλαιότερα);

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλαπλάσιους άλλους που τους ξέρουν άριστα οι δυτικοί που καμώνονται τις λευκές περιστερές, ο “κόσμος των κυρώσεων” είναι πολύ μικρός.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here