Ο Σπόρος μας

Ο Σπόρος μας είναι μία προσπάθεια που γεννήθηκε μεταξύ φίλων σε μία συνοικία της Νότιας Αθήνας. Έχοντας οι ίδιοι πολλά να πούμε, για πολλά να διαμαρτυρηθούμε αλλά και εν μέρει εγκλωβισμένοι πλέον από τους περιορισμούς της σημερινής πανδημίας, δημιουργήσαμε τον Σπόρο που θα γίνει -ελπίζουμε- δέντρο.

Γιατί Σπόρος; Γιατί είναι η αρχή. Ο σπόρος, φαινομενικά -μόνο- ασήμαντος γεννά τη φύση. Σιγά-σιγά, ο σπόρος θεριεύει και γίνεται δέντρο. Έπειτα το δέντρο μεγαλώνει και απλώνει βαθιά τις ρίζες του στο χώμα και τα κλαδιά του στον αέρα. Κι εμείς σκεφτήκαμε ότι ξεκινάμε μικροί, θα ρίξουμε ρίζες για να σταθούμε και θα απλώσουμε κλαδιά , επικοινωνώντας με τους αναγνώστες.

Δεν κοροϊδευόμαστε για το ποιοι είμαστε. Όλοι μας ανήκουμε στον προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο. Πολλοί από εμάς στην Αριστερά. Οι απόψεις που θα φιλοξενούνται στον Σπόρο θα έχουν ρίζες στην πρόοδο. Επομένως, συνωμοσιολογίες, ή γραφή μίσους απέναντι σε άλλο φύλο, φυλή, κλπ δεν είναι αποδεκτές. Κατά τα άλλα, περιμένουμε τις απόψεις, τα άρθρα και άλλων συμπολιτών μας ώστε να γίνουν και αυτοί ένα κλαρί στο δέντρο που θα φυτρώσει από τον Σπόρο μας..