Σε άρθρο του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε το στόχο του κόμματός του για το 2022. Εκλογές για αλλαγή διακυβέρνησης.

Και επειδή οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, έριξε το γάντι και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του κέντρου και της αριστεράς, καλώντας τους ουσιαστικά να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους τόσο στο αίτημα των εκλογών όσο και για την προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη ημέρα από αυτές.

Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, ο ίδιος πήρε σαφή θέση. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας, έχει χάσει τον έλεγχο στην οικονομία με την εκτίναξη του πληθωρισμού, και δεν έχει στρατηγική στον ενεργειακό τομέα, καθώς η ενεργειακή φτώχεια έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα των νοικοκυριών στη χώρα.

Γεγονός είναι ότι τα δεδομένα, τα νούμερα, μάλλον τον δικαιώνουν. Μεγαλύτερος δείκτης θνητότητας από την πανδημία σε όλο το δυτικό κόσμο, ιλιγγιώδεις αυξήσεις τιμών βασικών ειδών, αδιανόητη αύξηση στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου που είναι και ταυτόχρονα η υψηλότερη στην Ευρώπη.

Όμως στο άρθρο διαβάσαμε και κάτι άλλο. Ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι (για πολλοστή φορά) το άνοιγμα στην κοινωνία. Για να εξαγγέλλεται και πάλι, σημαίνει ότι έχει αποτύχει η προσπάθεια τις προηγούμενες φορές. Γιατί να πετύχει αυτή τη φορά; Τι άλλαξε;

Τίποτα. Το κόμμα του παραμένει με τις ίδιες αγκυλώσεις και τα στελέχη του με τις ίδιες παρωπίδες. Θα συζητήσει λέει κείμενο 37 σελίδων (LOL) για τις ιδεολογικές θέσεις του κόμματος. Υπάρχει κανείς εργαζόμενος, άνεργος, σπουδαστής, συνταξιούχος, αγρότης, μικρομεσαίος επιχειρηματίας (το target group του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) που θα κάτσει στα σοβαρά να ασχοληθεί, πόσο μάλλον να διαβάσει, κάτι τέτοιο; Ούτε με σφαίρες.

Αν θέλει ο πρώην πρωθυπουργός να έχει μια νέα θητεία αυτά πρέπει να τα τελειώσει άμεσα, ακόμα και με το μαχαίρι, αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν.

 

Και μια συμβουλή που έρχεται από το παρελθόν. Ο Bismarck, παραφράζοντάς τον, έλεγε δώστε μου 2-3 καθηγητές πανεπιστημίου και θα καταστρέψουν τη χώρα. Μπορούμε του καγκελαρίου της Πρωσίας να προσάψουμε πολλά, αν θέλουμε, αλλά από διακυβέρνηση ήξερε. Και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίθει καθηγητών.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10. Άριστα για τους στόχους και τη στρατηγική, μεγάλος όμως προβληματισμός για τους συνοδοιπόρους.

Homo Politica

1.1.2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here