Το ποτήρι είχε γεμίσει πολύ νωρίτερα, από την απροκάλυπτη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, από την κατάλυση κάθε έννοιας ισονομίας στην ενημέρωση των πολιτών, από την διαδικασία με την οποία εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία για να ενισχύσουν τους κολλητούς τους, από το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα την ίδια ώρα που αρνούνται κάθε στήριξη στο ΕΣΥ, από την προωθούμενη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, από τον αυταρχισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν όχι μόνο την αντίθετη δράση αλλά ακόμη και την αντίθετη άποψη.

Το αντιδημοκρατικό παζλ  που συμπληρώνεται καθημερινά με νέα επεισόδια, κάνει και τους πιο δύσπιστους και ανεκτικούς πολίτες να καταλαβαίνουμε πως τείνει να καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαίου στην Ελλάδα. Όμως, συγχρόνως, βάζει και το ερώτημα για την αναγκαία και ικανή απάντηση από την μεριά των δημοκρατικών δυνάμεων.

Το ζήτημα της δημοκρατίας σήμερα δεν είναι απλά ζήτημα μερικών απαγορεύσεων και περιστατικών βίας από την αστυνομία. Η κυβέρνηση στοχεύει στον αποκλεισμό κάθε προοδευτικής  αλλαγής στην πατρίδα, καθώς οι πράξεις της μας γυρίζουν σε μετεμφυλιακό καθεστώς του 1950-60.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ας σφυρηλατήσουμε  Πανδημοκρατικό μέτωπο, στους χώρους εργασίας και κατοικίας ώστε να μπει φρένο άμεσα στον αυταρχικό κατήφορο της ΝΔ. Ο προοδευτικός κόσμος θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Προοδευτικοί βουλευτές, δημοκρατικοί πολίτες μαζί και με τη νεολαία-που ασφυκτιά-  μπροστά, μπορούν,  όπως απέδειξε και η μαζική συγκέντρωση στη πλατεία της Ν. Σμύρνης, να ανατρέψουν τα σχέδια του Μητσοτάκη και των κύκλων που τον στηρίζουν.

O σπόρος της δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι βαθιά χωμένος και ό,τι και να κάνουν θα ανθίσει ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here