Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαμε τονίσει και συμφωνήσει με τις τολμηρές αλλαγές που πρότεινε ο Πρόεδρός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη, ίση εκπροσώπηση των δύο φύλλων στα όργανα του κόμματος, ηλεκτρονική συμμετοχή στις κομματικές διαδικασίες (ακόμα και στις ψηφοφορίες), εσωκομματικά δημοψηφίσματα. Η μόνη επιφύλαξη ήταν για το αν το “πακέτο” αυτό των κομβικών αλλαγών θα εφαρμοζόταν στην πράξη.

Στις εσωκομματικές εκλογές διαλύθηκαν οι όποιοι ενδοιασμοί καθώς η συμμετοχή ήταν καταλυτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τριπλασίασε την Κυριακή τα μέλη του σε σχέση με το Σάββατο, ή αν θέλετε τα εξαπλασίασε σε σχέση με το 2019. Έγινε το κόμμα στην Ελλάδα με τα περισσότερα μέλη και το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην πατρίδα μας από την εποχή του ΕΑΜ. Το ΠΑΣΟΚ την εποχή που ήταν πράγματι κομμάτι της Αριστεράς, δεν είχε πάνω από 150 χιλιάδες μέλη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφτασε τις 172 χιλιάδες και πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει σε ανύποπτο χρόνο (πριν την πανδημία) ο Πρόεδρός του: το 10% των ψηφοφόρων να είναι και μέλη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9,5/10. Το άριστα θα δοθεί όταν οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενσωματώσουν στις διαδικασίες το σύνολο των μελών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here