Συνέβη λοιπόν το αναμενόμενο. Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει ότι θα χιονίσει πολύ και … χιόνισε πολύ. Οι … αρμόδιοι το ήξεραν, είχαν (λένε) προετοιμαστεί. Ήταν έτοιμοι. Φορώντας τις μεταξωτές τους γραβάτες, που αυτοί οι συγκεκριμένοι ξέρουν πότε να τις φοράνε, πλήρεις αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, δήλωναν ότι έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα και ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός … πολέμου.

Πρωί Δευτέρας στις 8.30 τα πάντα ήταν ολόστεγνα, ούτε χιονόνερο ούτε τίποτα, και μετά από τρεις ώρες, στις 11.30 το επιτελικό κράτος είχε καταρρεύσει. Οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Αποκλείστηκε η Αργυρούπολη από την Ηλιούπολη, το Μαρούσι από το Ψυχικό και η Βούλα από τη Βάρη. Λίγο ακόμα να χιόνιζε, θα είχαν καταφέρει να αποκλείσουν το Πασαλιμάνι από τη Φρεαττύδα.

Μοιάζει το επιτελικό κράτος να έχει πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική και τη στοιχειώδη αποτελεσματικότητα. Έχουν μία αποτυχία για κάθε πρόβλημα και ένα πρόβλημα για κάθε γεγονός.

  • Το κατακαλόκαιρο καίγεται με άνεμο δύο – τριών μποφόρ το 10% των, λίγων, Ελληνικών δασών, αλλά … σώθηκαν περισσότερα.
  • Το φθινόπωρο πλημμυρίζει το σύμπαν και πνίγονται συμπολίτες μας με την πρώτη βροχή, αλλά … πήγαν καλύτερα απ’ ότι κάποιοι άλλοι στον Ασπρόπυργο.
  • Έχουμε τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων από την πανδημία στη Δυτική Ευρώπη … αλλά σώσαμε τον τουρισμό, και η Αλβανία είναι χειρότερα.
  • Έχουμε το ακριβότερο καλάθι της νοικοκυράς σε σχέση με το μέσο επίπεδο μισθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση … αλλά βγάζουμε σέλφι στα ράφια των σούπερ μάρκετ, και στη Βουλγαρία είναι χειρότερα.
  • Έχουμε την ακριβότερη τιμή χονδρικής ηλεκτρικού ρεύματος στην γηραιά ήπειρο … αλλά δεν φταίει το καρτέλ ενέργειας των φίλων και συγγενών.

Κάποιοι λένε ότι είναι «θεία δίκη» για την τυμβωρυχία της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι. Διαφωνώ. Κάποιος θα μπορούσε να είναι κυνικός όσο δεν παίρνει, αλλά να είναι και αποτελεσματικός ταυτόχρονα.

Αυτό που «πληρώνει» το επιτελικό κράτος, είναι η αλαζονική αυταρέσκεια που έχει εξελιχθεί σε αυτοϊκανοποίηση. Με κάθε σημασία της τελευταίας λέξης.    

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0/10 και βεβαίως ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ … ΧΘΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here