Χαράς ευαγγέλια για κάποια στελέχη του πολιτικού συστήματος, πιο συγκεκριμένα της συντηρητικής του πτέρυγας, της πτέρυγας που ομνύει στο επιτελικό κράτος και στην αριστεία βεβαίως, βεβαίως. Οι υποθέσεις εμπλοκής δύο πρώην υπουργών υγείας στο σκάνδαλο, διεθνώς, και σκευωρίας εγχωρίως, NOVARTIS, αρχειοθετήθηκαν, καθώς σύμφωνα με τους εισαγγελείς που διερεύνησαν τις υποθέσεις, δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Αποδίδονται λοιπόν οι υπουργοί λευκές περιστερές στην ελληνική κοινωνία. Επιφωνήματα ανακούφισης ακούστηκαν από τη Γαύδο ως το Διδυμότειχο και από τους Οθωνούς ως τη Ρω. Δεν θα ήταν και λίγο να εξελισσόταν διαφορετικά η υπόθεση. Πώς θα το άντεχε η χώρα, μια χώρα τόσο αθώα, όπου η διαφθορά από κρατικούς λειτουργούς είναι τόσο σπάνια ώστε μόνο ο μακαρίτης Άκης έχει καταδικαστεί; Σε τι χώρα θα μεγαλώναμε παιδιά και εγγόνια; Ευτυχώς όλα καλά.

Επιπλέον, πήραμε και μαθήματα αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας. Και εξηγούμαι.

Στο λογαριασμό του ενός καλού υπουργού ευρέθησαν αδιευκρίνιστες καταθέσεις μετρητών ύψους 340 χιλ. ευρώ. Και ποιοι παρακαλώ κάνανε αυτές τις καταθέσεις; Ο αδελφός του και η γραμματεύς του. Την εποχή που οι μισοί Έλληνες δεν μιλιούνται με τους συγγενείς τους για 10-15 τμ χέρσων κτημάτων στα ανά την επικράτεια χωριά, η οικογένεια και η συνεργάτιδα του υπουργού δείχνει τον δρόμο της αρετής. Και από πού προέρχονταν τα μετρητά αυτά; Μα, από τους πελάτες της εκδοτικής εταιρίας του υπουργού.

Βεβαίως, καθώς ο εν λόγω πολιτικός είναι και εν ενεργεία υπουργός αναπτύξεως, καλό θα ήταν να έδινε στη δημοσιότητα τις αποδείξεις είσπραξης των ποσών αυτών από την εταιρία του, τις καρτέλες πελατών του, τις αποδείξεις πληρωμής στη γραμματέα του και τον αδελφό του, καθώς και τη νομική – φοροτεχνική  αιτιολόγησης κατάθεσης εταιρικών χρημάτων σε μέτοχο / εταίρο. Αλλιώς, δεν μπορούμε να μιλάμε για καλοδιοικούμενη και διαφανή εταιρία όπως θα όφειλε να είναι η εταιρία του υπουργού αναπτύξεως που εδρεύει στα Εξάρχεια, αλλά σε εταιρία που μάλλον εδρεύει κάπου πιο δυτικά, προς την οδό Φυλής συγκεκριμένα.

Στο λογαριασμό του έτερου καλού υπουργού, και πρώην επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ευρέθησαν αδιευκρίνιστες καταθέσεις μετρητών ύψους 908 χιλ. ευρώ. Τα ποσά κατέθεταν διάφοροι κύριοι και κυρίες, χωρίς εμφανή τουλάχιστον λόγο. Χαρακτηριστικά, το 2007 ποσό 100 χιλιάδων ευρώ κατέθεσε η πεθερά του υπουργού και μάλιστα σε 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, χωρίς η οικονομική της κατάσταση να δικαιολογεί τέτοια άνεση. Προφανώς, η οικογενειακή αγάπη υπερνικά κάθε εμπόδιο και δυσκολία. Ευτυχώς πάντως, που πρόλαβε τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ σε κυκλοφορία η οικογένεια του υπουργού και επιτρόπου της ΕΕ. Το 2017 η … ΕΕ αποφάσισε την παύση έκδοσης χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, καθώς όπως υποστηρίζεται βοηθούν στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διευκολύνουν κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα. Εμείς πάντως δεν ασπαζόμαστε τέτοιες εξόφθαλμα υπερβολικές απόψεις.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10 (με τόνο)/10. Για την ανθεκτικότητα των οικογενειακών δεσμών, το κράτος δικαίου και την αίσθηση αντικειμενικότητας που σφυρηλατεί το επιτελικό κράτος στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.    

 

Homo Politica

14/2/2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here