Νούμερο 10

Αχανές δίκτυο εταιριών υποστήριζε, καi συνεχίζει προφανώς να υποστηρίζει, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γνωστού παρουσιαστή, manager ηθοποιού του αισθησιακού σινεμά και δημοσιογράφου. Στις δεκάδες μονοπρόσωπες εταιρίες εμφανίζονται συχνά ως διαχειρίστριες δύο γυναίκες από την καυκάσια Γεωργία. Η μία από τις κυρίες αυτές κατέθεσε στον λογαριασμό μιας από τις εταιρίες, ως μερίδιό της, το όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό του 1 δις ευρώ. Μακαρίζουμε την εν λόγω κυρία που κέρδισε κάποιο λόττο μετά από πολυετή, συνεχή, τζακ ποτ, καθότι δε θα μπορούσαμε βασίμως να υποστηρίξουμε ότι το ποσό προέρχεται από την εργασία της ως καθαρίστρια, που είναι δεδομένο ότι σχετίζεται άμεσα με ξέπλυμα.

Νούμερο 9

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας απαγορεύει τη χρήση, ως μέσων πληρωμής, των  κρυπτονομισμάτων από 30 Απριλίου, καθώς η ανωνυμία που είναι εγγενής σε αυτά, υποκρύπτει τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων ζημιών. Και ύστερα λέμε τον πρόεδρο Ερντογάν απρόβλεπτο και τρελό.

Νούμερο 8

Ο ανωτέρω περιγραφόμενος παρουσιαστής, manager ηθοποιού του αισθησιακού σινεμά και δημοσιογράφος, δήλωσε, αίφνης, το 2020 προσωπικές μηνιαίες απολαβές 35.000 ευρώ, έναντι 1.000 ευρώ την αμέσως προηγουμένη χρονιά. Εύλογα, με το πρόγραμμα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας Συν-Εργασία, εξασφάλισε το 60% του ποσού αυτού από τον κρατικό κορβανά. Ο άνθρωπος πρόκοψε εν μέσω υγειονομικής κρίσης και έπεσαν όλοι να τον φάνε. Τι γελάτε κύριοι;

Νούμερο 7  

Διαγωνιστική διαδικασία, για την πώληση χαρτοφυλακίου με συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing), ύψους 535 εκατ. ευρώ ξεκίνησε η Τράπεζα Πειραιώς. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 5.000 συμβάσεις leasing 2.300 επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (80%) είναι μικρομεσαίες. Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις προέρχονται από τους κλάδους του Λιανεμπορίου (32%) και των Ξενοδοχείων (32%).

Η αξία των εξασφαλίσεων, που έχουν οι λόγω συμβάσεις, υπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ αφορούν στην αξία των ενεχυριασμένων ακινήτων. Άρχισε η εκποίηση της πρώτης κατοικίας της μεσαίας τάξης. Ας πρόσεχαν μερικοί… Οι υπόλοιποι όμως τι φταίνε;

Νούμερο 6        

Συνέχεια των περιπετειών του παρουσιαστή, manager ηθοποιού του αισθησιακού σινεμά και δημοσιογράφου. Αφού οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας δεν του απέδιδαν τα προβλεπόμενα ποσά από το πρόγραμμα Συν-Εργασία, αγανάκτησε ο άνθρωπος, ως εντίμως εργαζόμενος, και εισέβαλε (συνοδευόμενος από ευμεγέθεις συναδέλφους του) στο γραφείο του υπουργού διεκδικώντας τα χρήματα. Όλα κι όλα. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Νούμερο 5

Πτώση 14% στην παγκόσμια κατανάλωση κρασιού το 2020 λόγω της πανδημίας. Ο κόσμος το έριξε στα καταθλιπτικά και όχι στο παλιό καλό κρασάκι. Μάλλον λάθος επιλογή.

Νούμερο 4 

Δεν είναι δυστυχώς όλα ρόδινα για τον παρουσιαστή, manager ηθοποιού του αισθησιακού σινεμά και δημοσιογράφο. Η κυρία, της οποίας την καριέρα είχε αναλάβει να προωθήσει, τον έχει μηνύσει για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ. Κάποιες απλές ερωτήσεις: υπάρχουν συμβόλαια και τιμολογήσεις για το διεκδικούμενο εκατέρωθεν ποσό; Εχει αποδοθεί ΦΠΑ; Το ποσό έχει διακινηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή καρτών, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, καθώς υπερβαίνει κατά πολύ τα 500 ευρώ; Άντε, γιατί καλή η πλάκα αλλά μην μας πιάνουν και σε ευαίσθητα σημεία….

Νούμερο 3

Η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη (λέμε τώρα) κήρυξε έκπτωτη την εταιρία Swiss Med από την οποία παρήγγειλε 3 εκατ. self-tests αντί 10,1 εκατ. ευρώ, γιατί δεν μπόρεσε να παραδώσει την … παραγγελία. Πρόκειται για  εταιρία που συστήθηκε έξι μήνες πριν από τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε παραμονή της 25ης Μαρτίου και έληξε σε τρεις μέρες. Πρόκειται για εταιρία που δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο. Πρόκειται για εταιρία που το 85% της, μοιράζεται σε δύο αδέρφια. Τα δύο αδέλφια είναι εκ των ιδιοκτητών εταιρείας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έχει υπό την ομπρέλα της εστιατόρια και καφέ στην Αθήνα και στο νησί των ανέμων. Μυκονοοοοος!

Νούμερο 2 

Δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγα χρόνια στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο. Σε έρευνα που είχε αναθέσει η ίδια η τράπεζα σε δύο ψυχολόγους είχε αναδειχθεί ο «κίνδυνος αυτοκτονιών» λόγω «παρενοχλήσεων (όχι μόνο σεξουαλικών)», «μη υγιούς, φοβικού κλίματος», «ψυχολογικής καταπίεσης», «bulling» κλπ. κλπ. Κατά τ’ άλλα, τα στελέχη που φέρονται με αυτό τον τρόπο στους άμεσους συνεργάτες τους θα μεριμνήσουν για την … δίκαιη ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Νούμερο 1 

Η καλή είδηση του 15μέρου.

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ειδικού εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που «ξέχασε» να καταθέσει στο δικαστήριο δήλωση για συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος όσων κατηγορούνταν για απιστία, θα αναζητήσει ο εισαγγελέας. Το αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση με τα φερόμενα ως επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της περιόδου 2008-2010. Η PQH δηλαδή ο ειδικός εκκαθαριστής των ελληνικών τραπεζών που χρεοκόπησαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρόλαβε ενώ είχε στη διάθεση της 4 μήνες, να δηλώσει «έγκληση» προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της τελευταίας 50ετίας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο «εξαφανίστηκαν» 208 εκατ. ευρώ που φέρονται να τα καρπώθηκαν  4-5 μεγάλοι  επιχειρηματίες. Βεβαίως, δεν είναι στο σύνολό της η είδηση καλή. Με την απόφαση του Κύπριου διευθύνοντος συμβούλου της PQH, να υποβάλλει εκπρόθεσμα την «έγκληση» (δηλαδή ότι επιθυμεί να συνεχιστεί η δίκη)  για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, «αθωώνονται» οριστικά περίπου 30 άτομα μεταξύ αυτών  στελέχη του ΤΤ και  επιχειρηματίες. Αν ήταν βέβαια καθαρίστριες θα είχαν ήδη φάει από 15 χρονάκια για να μάθουν τι εστί βερίκοκο.

Μάθημα 1ο  για τους εργαζόμενους: Ο σωστός καπιταλιστής δεν ξεχνά, αντίθετα «τιμά», τις διαδικασίες πρωταρχικής συσσώρευσης.

Μάθημα 2ο για τους εργαζόμενους: Δεν ξεχνάμε το 1ο μάθημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here