Νούμερο 10 

Θλίψη και τεράστιες απορίες προκαλούν τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη χώρα μας, καθώς όχι μόνο αυξήθηκε κατά 43% ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών το 2021 σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2020, αλλά αυξήθηκε κατά περίπου 500% η συνολικά καμμένη έκταση από τις φετινές πυρκαγιές σε σχέση με το αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου. Σαν να είναι τα επακόλουθα της κουλτούρας των εκκενώσεων που αποκτήσαμε, μου μοιάζει.

Νούμερο 9 

Ή να είσαι αποτελεσματικός ή να μην είσαι. Η χώρα υπερηφάνως ανακηρύσσεται Μεσογειονίκης. Έχουμε τη μεγαλύτερη καμμένη έκταση από πυρκαγιά για το 2021. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ποιά χώρα αφήνουμε στη δεύτερη θέση; Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση ξανανικούμε την Τουρκιά (ο τόνος στη λήγουσα παρακαλώ).

Να ξεκινήσουν τα τσάμικα και τα καλαματιανά!

Νούμερο 8  

Πάνω από 1,250,000 στρέμματα δάσους κάηκαν το καλοκαίρι μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Κάποιος επιπόλαιος αναγνώστης, θεωρητικά, γιατί τέτοιος δεν υπάρχει (επιπόλαιος, όχι αναγνώστης), θα μπορούσε εύκολα να ισχυριστεί ότι υπάρχουν και χειρότερα από εμάς, καθώς οι καμένες εκτάσεις σε Ιταλία και Τουρκία είναι περισσότερες.

Μακάρι να ήταν έτσι απλό. Τα καμμένα του φετινού καλακαιριού αποτελούν το 1,0% της συνολικής επιφάνειας της Ελλάδας, το 0,5% της Ιταλίας και το 0,2% της Τουρκίας. Νικάμε αδέλφια!

Νούμερο 7  

Οι Σέρβοι, που πριν περίπου 20 χρόνια ισοπεδώθηκαν από βομβαρδισμούς της συμμαχίας που αποτελεί τον άγρυπνο φρουρό της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ήρθαν και έστησαν ολόκληρο στρατηγείο με ασύλληπτο για την Ελλάδα εξοπλισμό και μεθόδους, και ως φυσικό επακόλουθο, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τις πυρκαγιές. Βέβαια, υπάρχει η σοβαρότατη δικαιολογία, που δεν επιδέχεται καμία μα καμία αμφισβήτηση,  ότι η χώρα μας αυτό το διάστημα διοργάνωσε ολόκληρους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε δεύτερη σκέψη, καλό είναι στο τρολάρισμα να υπάρχει και κάποιο όριο.

Νούμερο 6  

Την τεράστια οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, περιγράφουν σε μια φράση, τα λόγια δακρυσμένου 85χρόνου από τη Β. Εύβοια, που κάποτε υπήρχε. «Αυτά τα δάση που δεν άφησαν ποτέ τα χωριά να πεινάσουν».

Νούμερο 5 

Ανακοινώθηκε, από τα πλέον επίσημα χείλη, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, από τα 650 στα 663 ευρώ. Χαράς ευαγγέλια για τις δυνάμεις της εργοδοσίας… συγνώμη εργασίας ήθελα να γράψω.

Νούμερο 4      

Οι ωραίοι έχουν χρέη. Δημοσιεύθηκαν οι ισολογισμοί των κομμάτων για το 2020. Το κυβερνόν κόμμα πρωταθλητής για μια ακόμα χρονιά. Αύξησε τα δάνεια του από τα 309 εκ. ευρώ το προηγούμενο έτος στα  343 εκ. ευρώ. Το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα του πράσινου ήλιου το πάλεψε δυνατά μέχρι τέλους, αλλά έμεινε δεύτερο βραχεία κεφαλή. Από 284 εκ. ευρώ κατάφερε να αυξήσει τον δανεισμό του μόνο στα 317 εκ. ευρώ. Η αξιωματική αντιπολίτευση πάτωσε. Από 1 εκ. ευρώ που όφειλε στις τράπεζες πέρυσι, πλέον δε χρωστάει τίποτα, καθώς τις εξόφλησε. Πώς να δει με τέτοια επίδοση ξανά εξουσία!

Νούμερο 3 

Διάβαζε τώρα φίλε μου κάτι συμπτώσεις! Σε χώρα που, φιλάρεσκα, αποκαλείται Ευρωπαϊκή, η σύζυγος του Νο.2 της κυβέρνησης είναι δικηγόρος στη Ρυθμιστική Αρχή που έδωσε άδεια για δεκαέξι ανεμογεννήτριες οι οποίες θα εγκατασταθούν σε δάσος από κατασκευαστικό όμιλο στον οποίο αντιπρόεδρος είναι ο πεθερός του προαναφερθέντος Νο.2 της κυβέρνησης (και πατέρας της δικηγόρου της Ρυθμιστικής Αρχής). Για να κριθεί η άδεια συνταγματική, έχει εκδοθεί απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου με εισηγήτρια δικαστίνα η οποία αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα από τον ίδιο κατασκευαστικό όμιλο. Στη συνέχεια αυτή η ίδια δικαστίνα έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του Νο.2 της κυβέρνησης στο Νο.1 της κυβέρνησης. Τώρα αν αυτό το παρολί το έπαιζε κάποιος στο στοίχημα, θα είχε χρήμα για να αγοράσει το διαμέρισμα, τον κατασκευαστικό όμιλο, τη χώρα και θα του μένανε και κάτι ψιλά.

Νούμερο 2  

Η αστεία είδηση του 15μέρου. Η αξιωματική αντιπολίτευση της εν λόγω ευρωπαϊκής χώρας (τρομάρα της) δεν πήρε χαμπάρι το σκηνικό που παίχτηκε, και ψήφισε υπερηφάνως, υπέρ της υποψηφιότητας της ανωτέρω αναφερθείσας δικαστίνας. LOL!

Νούμερο 1      

Η καλή είδηση του 15μέρου. Η υπερδύναμη, και κάτι τσιράκια που την ακολουθούν, φεύγουν από το Αφγανιστάν με την ουρά στα σκέλια. Η «ύβρις», με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης, έχει πάντα κατάληξη την «τίσιν». Το κακό βέβαια είναι ότι, ως αποτέλεσμα της υπερφίαλα βλακώδους εικοσαετούς πολιτικής των ΗΠΑ, επέστρεψε ήδη στην πολύπαθη χώρα ο σκοταδισμός. Εκτός και αν όλα έγιναν αυτά τα χρόνια, για να τα οικονομήσουν κάποιοι, καλά δικτυωμένοι στη  Washington, κύκλοι. Λέμε εμείς τώρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here