Νούμερο 10

Δήλωση του επί της Αναπτύξεως Υπουργού: «Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε». Και για να τον δικαιώσουμε τον χριστιανό που έκανε δέκα χρόνια να τελειώσει το Αρχαιολογικό, τα έχουμε αφήσει όλα χύμα στο κύμα. Στα καράβια με «υπεύθυνες δηλώσεις», στα σύνορα με «PCR» και «πιστοποιητικά εμβολιασμού» αμφιβόλου γνησιότητας κλπ. κλπ.

Νούμερο 9

Από τα κατορθώματα της «μεγάλης των μπάτσων σχολής». Το ελληνικό sequel. Τους πήραν χαμπάρι και οι διαφημιστές, και το χειρότερο, με τέτοια ξεφτίλα, ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ δεν τολμάει να ζητήσει και δικαιώματα.

Νούμερο 8   

Με 150 ευρώ κοστολογείται η μετάβαση από την «ανευθυνότητα» στην «υπευθυνότητα». Τρεχάτε κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει λεφτά!

Νούμερο 7

Μην είστε μίζεροι. Είναι οι πρωτιές στο ελληνικό DNA που θα έλεγε και η πρώην σύντροφος οικολογικά ευαισθητοποιημένου ευρωβουλευτή προοδευτικού κόμματος. Χρυσό και αργυρό μετάλλιο χάρισαν στην πατρίδα μας τα δύο κόμματα του πάλε ποτέ δικομματισμού στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα χρεών κομμάτων και μάλιστα με χαώδη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα είναι απλά κουτόφραγκοι.

 

Νούμερο 6

Τραινάκι του τρόμου το bitcoin (roller coaster που λένε και στο χωριό μου). Αφού σκαρφάλωσε στα 63,600 δολάρια στα μέσα Απριλίου κατρακύλησε στα 33,800 (πτώση 47%). Η στήλη έχει γράψει επανειλημμένως ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ιλουστρασιόν ψηφιακές «πυραμίδες».

Νούμερο 5  

Η παγκόσμια παραγωγή γαιάνθρακα είναι πάνω από 8 δις μετρικοί τόνοι. Η ελληνική αποτελεί το 4 τοις χιλίοις του συνόλου. Θα καταστρέψουμε τη Δυτική Μακεδονία και τη μισή Αρκαδία αλλά τουλάχιστον θα σώσουμε τον πλανήτη. Και en passant μερικοί θα μεγαλώσουν και το κομπόδεμά τους.  

Νούμερο 4 

Το 43% των Ελλήνων έχει τη δυνατότητα να αγοράζει μόνο τα απαραίτητα. Δηλαδή, σχεδόν ο μισός παρά κάτι ελληνικός πληθυσμός ζει σε κατάσταση οριακής φτώχειας, και απλώς επιβιώνει αγοράζοντας μόνο τα απολύτως χρειαζούμενα. Το πόσο βαθιά είναι η οικονομική αβεβαιότητα, αλλά και η έλλειψη πόρων, καταγράφεται στην επιλογή του 67%, που θεωρούν την τιμή των προϊόντων και των υπηρεσιών, το μακράν σημαντικότερο κριτήριο αγοράς.

Νούμερο 3 

Εκατοντάδες χιλιάδες οι απώλειες ρυθμίσεων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες ξεπερνούν κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη. Ειδικότερα το σύνολο των ρυθμίσεων οφειλών προς το ΚΕΑΟ που έχουν γίνει μέχρι τον Μάρτιο του 2021, ανέρχονται σε 1.156.839. Από αυτές έχουν χαθεί οι 430.957 ή το 37,3%, ενώ το ποσό που έμεινε απλήρωτο και είναι πλέον ληξιπρόθεσμο ανέρχεται σε 11,5 δις ευρώ. Αντίστοιχα εντός ρυθμίσεων έχει μείνει ποσό ύψους μόνο 5,4 δις ευρώ, επί συνόλου χρεών 18,7 δις ευρώ που εντάχθηκαν αρχικά. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, που έλεγαν και οι παλιοί.

Νούμερο 2   

Αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 50% το εξάμηνο του έτους. Σκαρφάλωσε από τα 50 στα 75 δολάρια το βαρέλι. Οι ανατιμήσεις σε όλα τα είδη προ των πυλών.

Νούμερο 1 

Η καλή είδηση του 15μέρου. Μας ενημέρωσε ο μηδέποτε εργασθείς Υπουργός Εργασίας ότι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα συντάξεων είναι κανόνας στην Ευρώπη και κυρίως στη Σκανδιναβία. Λες και έχουν το ίδιο επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, την ίδια οικονομία η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία με την Ελλάδα. Η Σουηδία έχει VOLVO και ΙΚΕΑ, η Φινλανδία έχει NΟΚΙΑ και ΚΟΝΕ, η Νορβηγία έχει EQUINOR και HYDRO, και όλες ψάρια και εφοπλιστές που πληρώνουν το κάτι τις τους. Η Ελλάδα λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα boys της. Να θυμηθούμε λοιπόν τι έκαναν τα golden boys της.

Α) Έκαναν το κόλπο με τα δομημένα ομόλογα, από το οποίο κονόμησαν ασφαλιστές, τραπεζίτες και χρηματιστές διεθνώς και εγχωρίως.

Β) Έκαναν το PSI, που κούρεψε όχι μόνο τα ταμεία των ταμείων αλλά και τον κουμπαρά πανεπιστημίων, νοσοκομείων και οτιδήποτε άλλο μπαίνει κάτω από την ομπρέλα «δημόσιος τομέας».

Γ) Έστησαν την μπίζνα της «Ασπίς Πρόνοια» που έφαγε τα (πολλά) κεφάλαια των κορόιδων που την εμπιστεύτηκαν. Συμπερασματικά η επισφάλεια κρύβεται πίσω από τα κουστουμαρισμένα και γραβατωμένα χαμόγελα.

Τώρα που είναι το καλό σε όλα αυτά; Μα ότι ματαιώθηκε η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που πάει για φθινόπωρο και βλέπουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here