Νούμερο 10

Η πρώην διευθύντρια διοικητικού του ΚΕΛΠΝΟ παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία ότι η υπηρεσία τής είχε καταθέσει 43 χιλ. ευρώ περισσότερα από ό,τι έπρεπε για τη μισθοδοσία της. Επίσης, δήλωσε στην εφορία κόστος κατασκευής για τετραώροφη οικοδομή στον Βύρωνα 35 χιλ. ευρώ, ενώ βάσει των στοιχείων υπολογισμού ΕΝΦΙΑ, το κόστος θα έπρεπε να προσεγγίζει τα 380 χιλ. ευρώ. Το ότι είναι σύζυγος του πρώην προέδρου των υπαλλήλων του ΚΕΛΠΝΟ, μέλους της επιτροπής προμηθειών του οργανισμού και πολιτευτή του κυβερνώντος κόμματος θεωρείται τυχαίο.

Νούμερο 9

Αποπληθωρισμός 2.1% τον Νοέμβριο, η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ, στον ΟΟΣΑ και σε τουλάχιστον 45 χώρες που παρακολουθεί στατιστικά ο Economist. Δεν είναι φυσικά για πανηγυρισμούς: Ο αποπληθωρισμός είναι ο ασφαλέστερος δείκτης σημαντικής μείωσης της κατανάλωσης.

Νούμερο 8

Αυτοκτονία επιχειρηματία στον Βόλο. «Δεν ξέρω πόσοι θα επιβιώσουν μετά από τα τραγικά και ελλιπή μέτρα» έγραψε. Παγώνει το αίμα, απλά.

Νούμερο 7

Παρεπόμενη είδηση της βουρκώδους υπόθεσης Folli Follie, οι επαφές πρώην βουλευτή της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπεύθυνο ασφαλείας της εταιρίας. Λίγες ρητορικές ερωτήσεις-σχόλια στο γεγονός.

  • Από πού και ως πού βουλευτής της προοδευτικής πτέρυγας του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνομιλεί ατύπως με μεσαίο στέλεχος οποιασδήποτε εταιρίας για θέματα που αφορούν την εταιρία;
  • Δεν γνωρίζει ότι ο τίτλος  του “διευθυντή ασφαλείας” παραπέμπει σε σεκιουριτά ή το πολύ σε απόστρατο αστυνομικό μεσαίου βαθμού;
  • Πώς ακριβώς περιμένει ο βουλευτής ότι θα δράσει ένα στέλεχος εταιρίας με την ανωτέρω προϋπηρεσία;
  • Για ποιο λόγο καταδέχεται να ζητήσει «χάρες» (χορηγίες) ο βουλευτής, για την εκλογική του περιφέρεια, από το όποιο παρόμοιο στέλεχος;
  • Δεν καταλαβαίνει ότι εύκολα θα τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί;
  • Τόσο πολύ εμπιστεύεται έναν άνθρωπο, που είναι δεδομένο ότι θα θελήσει να πουλήσει εκδούλευση στα αφεντικά του;
  • Δεν γνωρίζει ότι τις περισσότερες φορές, στον ιδιωτικό τομέα, ισχύει ο θάνατός σου η ζωή μου;

Νούμερο 6

Φόρους 3,5 δις ευρώ- τρία και μισό δισεκατομμύρια ευρώ ολογράφως για να το εμπεδώσουμε-  προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2021 επιπλέον σε σχέση με το 2020.

Νούμερο 5

Μείωση κατά 77% των τουριστικών εισπράξεων το δεκάμηνο του 2020 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Έφτασαν μόλις τα 4 δις ευρώ. Υπερπολλαπλάσια βέβαια η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού. Όλα έχουν το τίμημά τους αν δεν υπάρχει ανάλυση και προγραμματισμός και τελικά γίνονται τα πάντα state of mind.

Νούμερο 4

Αρχές του  2022, σύμφωνα με την διοίκηση της Lamda Development, τα έργα για τα κτήρια του project του Ελληνικού,  μόλις 30 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον φιλοεπενδυτή υπουργό ανάπτυξης που θα έβαζε μπουλντόζες σε 1 μήνα.

Νούμερο 3

Χρηματιστηριακό προϊόν (Commodity) γίνεται το νερό στην Καλιφόρνια. Θα βοηθήσει, αρχικά, στην σταθεροποίηση των τιμών σε μια πολιτεία των ΗΠΑ που το 40% της κατανάλωσης του νερού κατευθύνεται στην άρδευση γεωργικών εκτάσεων. Μακροχρόνια, το πιο πιθανό, είναι η εκτίναξη της τιμής του (και μέσω του χρηματιστηριακού τζόγου). Πάντως, τίποτα πλέον δεν εγγυάται την πρόσβαση σε πόσιμο νερό των κατώτερων εισοδηματικά τμημάτων του πληθυσμού. Όποιος έχει χρήματα θα πίνει νερό, οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν.

Νούμερο 2

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ είπε: «Το click away, παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του». Για να αποδώσουμε τα εύσημα εκεί που αξίζουν, πρώτος διδάξας από το μακρινό 1963 (τότε που ψήφιζαν και τα δέντρα), ο μπακαλόγατος Ζήκος, που έπαιρνε τις παραγγελίες τηλεφωνικά από την γιατρέσσα. Απλά ο υπουργός ανάπτυξης του 2020 τον αντέγραψε.
Αμ πώς!

Νούμερο 1

Η καλή είδηση του δεκαπενθημέρου. Επένδυση που θα φτάσει τα 100 εκ. ευρώ και θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας, προγραμματίζει στη χώρα μας η πτωχευμένη και προσφάτως εξαγορασμένη γερμανική Next.e.Go. Ο ολλανδικός όμιλος που εξαγόρασε την εταιρία, ανήκει σε Βορειομακεδόνα μεγαλοεπιχειρηματία και θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Εντός έξι μηνών θα υπογραφεί η σύμβαση και μέσα σε δύο χρόνια θα αρχίσει η παραγωγή. Πολλά “θα” μαζεμένα, ελπίζουμε να μην αποδειχθούν πομφόλυγα ή -χειρότερα- μια ακόμα αρπαχτή.

 

Καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here