Νούμερο 10

Κρατική επιδότηση 120 εκ ευρώ στην Aegean Airlines. Το δημόσιο θα πάρει δικαιώματα προαίρεσης, όχι μετοχές, και η εταιρία δεν δεσμεύεται για διατήρηση των θέσεων εργασίας. Επίσης η μετοχή της εταιρίας ανέβηκε κατά 74% από 6/11 έως 17/11. Λέτε κάποιοι να ήξεραν για το σχέδιο ενίσχυσης που ανακοινώθηκε στις 23/11;

Νούμερο 9

Από τις 10 λιγνιτικές μονάδες που έχει η χώρα, λειτουργούν οι 8 σχεδόν συνεχώς. Με ποιο πρόγραμμα θα φύγει η χώρα από το λιγνίτη σε 8 χρόνια; Το υψηλότερο κόστος της πράσινης ενέργειας πάλι οι καταναλωτές θα το καλύψουν; Ποιο είναι το αναπτυξιακό πλάνο για την Δ. Μακεδονία;

Νούμερο 8

Δεκατρία άτομα υπηρετικό προσωπικό και δεκαέξι πολυτελή αυτοκίνητα, είχαν περάσει στα βιβλία της Folli-Follie  οι κύριοι μέτοχοι, μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, προφυλακισμένοι για κακουργηματικές πράξεις. Ακόμα και όταν κάποιοι «παίζουν» με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το χούι της φοροδιαφυγής δεν φεύγει.

Νούμερο 7

Ύφεση 11.7% σε ετήσια βάση, το γ τρίμηνο, σημείωσε η ελληνική οικονομία. Δεύτερη θέση στην ΕΕ. Αλλά από το τέλος.

Νούμερο 6

Γάντια νιτριλίου στην τιμή των 8.5 ευρώ το κουτί αγόρασε η ΕΛΑΣ, που, ως γνωστόν, υπάγεται στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ. Γάντια νιτριλίου στη τιμή των 17.5 ευρώ το κουτί αγόρασε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής με χρονική διαφορά μιας εβδομάδας, που και αυτή ως γνωστόν, υπάγεται στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ. Κάποιοι έπιασαν το 13άρι άλλου ΠΡΟΠΟ.

Νούμερο 5

Το χρέος γενικής κυβέρνησης έφτασε τα 365 δις ευρώ, Το 2019 ήταν 331 δις ευρώ. Ως ποσοστό του ΑΕΠ ξεπέρασε το 200% από 180%. Χωρίς άλλο σχόλιο. ΄

Νούμερο 4

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέσκηψε με θετικό πνεύμα στο αίτημα των ιδιωτικών εργαστηρίων για επανεξέταση του ποσού διατίμησης των τεστ για τον κορωνοϊό. Αύξησε την τιμή του μοριακού τεστ κατά 50% και του γρήγορου τεστ κατά 100%. Κορώνα στο κεφάλι τους θα τον έχουν τον υπουργό.

Νούμερο 3

Αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία κατά 2.5 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο. Σε ένα μήνα χάθηκε μισός ετήσιος ΕΝΦΙΑ.

Νούμερο 2

Ούτε ένας ούτε δύο. Μισό εκατομμύριο επιπλέον πολίτες μπήκαν στην λίστα των οφειλετών του δημοσίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές το γ τρίμηνο. Μισό εκατομμύριο επιπλέον φορολογούμενοι δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, έχουν πια κουτσή οικονομική ζωή.

Νούμερο 1

Η καλή είδηση του 15μέρου. Μειώθηκε η ανεργία κατά ένα τουλάχιστον άτομο. Στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης διορίστηκε ως μετακλητός, ο συνάδελφος οικονομολόγος, Γρηγόρης Ψαριανός. Δικαιώθηκαν οι φιλότιμες προσπάθειές του να πάρει πτυχίο μετά 35 χρόνια αδιάλειπτης προσπάθειας. Ως όψιμος θιασώτης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, θα μπορέσει να ανατρέψει το κρατικοδίαιτο σύστημα εκ των έσω, όχι παίζουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here